NIEUWS

10-12-'18:  marathonreis Dresden 2019

Geachte leden van RV Kranenbroek, 

Onlangs heeft Wim Smeets,  en een aantal andere RV- Kranenbroek- leden,  de 10 mijl gerend van de Ruhrsee rundlauf. Daar is Wim, Raymond Offermans tegen het lijf gelopen. Ze hebben goede herinneringen opgehaald van het Kranenbroek Berlijn Marathon uitje van najaar 2007, dat Raymond destijds had georganiseerd.  Nu leek het Raymond, Wim (en ook de andere lopers bij de Ruhrsee rundlauf) een leuk idee om in het najaar van 2019 nogmaals zo’n uitstapje te maken. Ze hebben wat steden vergeleken en uiteindelijk is naar voren gekomen dat de (halve)  marathon ( tevens 4.2 km/ 10 km)   in Dresden het meest geschikt is en wel om de navolgende redenen:

 1. Deze wordt in het najaar 2019 ( 27 oktober 2019)  gehouden en wij komen dan niet in het vaarwater van de marathon Rotterdam lopers;
 2. Raymond heeft al een goede voorzet (klik hier)  gegeven, wij hebben  dan voldoende voorbereidingstijd;
 3. Ook voor de lopers is er dan een goede voorbereidingstijd (speciaal voor de lopers van de halve en de  hele marathon);
 4. De marathon Dresden kent de mogelijkheid te kiezen uit een helemarathon, halve marathon, 10 km en 4,2 km  loop; Er is dus voor ieders iets wils. De drempel van de hele marathon (met 10 lange trainingsweken) is minder een obstakel.
 5. De flexibiliteit in afstanden maakt het mogelijk dat (nieuwe) Come and Run- leden, pas gestarte RVK-leden, ook mee kunnen met deze reis.
 6. Dresden is goed te bereizen met bus. Het reizen per bus (meer dan vliegtuig) schept meer mogelijkheden dat leden van RKV zich beter leren kennen, waardoor de sociale binding binnen de club kan worden aangesterkt.
 7. Nu de etappewedstrijd Vaals-Venlo niet meer plaatsvindt, is deze reis een prima collectief evenement om samen te beleven.
 8. Dresden en ook op de terugweg Leipzig is Duitstalig en daardoor toegankelijker voor onze leden. (bijvoorbeeld: anders dan Marathon Praag, Lissabon, etc.)
 9. Dresden (en Leipzig op de terugreis)  zijn zeer mooie steden waar de meeste lopers nog nooit zijn geweest, het ontdekken waard.
 10. Hotel is kort gelegen bij start en finish, waardoor lopers van kortere afstanden zich snel kunnen douchen, waarna de andere lopers kunnen worden aangemoedigd.
 11. Raymond Offermans heeft al voorwerk gedaan, is  zeer ervaren met personeelsuitjes. Nu de reis geheel wordt uitbesteed (Comesta reizen), ligt het plan klaar zonder dat dit tot verdere inspanningen van  leden hoeft te leiden. 
 12. Naast  deelnemers aan de hardloopwedstrijden , kunnen ook leden als toeschouwers mee. Tevens kunnen partners van leden mee.

Klik hier voor verdere  informatie over de te organiseren Dresden Reis, zoals datum, verblijf, kosten , etc. 

Gaarne verneemt Wim van leden, of er interesse is voor deelname aan de reis. Zij kunnen zich dan melden door een email te sturen naar :  wfc.smeets@kpnmail.nl onder vermelding van naam van het lid en tevens of de partner eveneens meegaat. Zij kunnen dan een inventarisatie maken of er interesse is voor deze activiteit. Gaarne de email verzenden vóór 10 januari 2019.  Bij voldoende interesse kunnen zij dan een informatieavond organiseren over de Dresden trip, waar ze dan verdere vragen kunnen beantwoorden.
Met sportieve groet, van Wim Smeets, mede namens Raymond Offermans.

9-12-'18:  Kranenbroeker Bosloop van december

De uitslag en de foto's van de Kranenbroeker Bosloop van december. 

7-12-'18:  trainingsschema 10,5 km Annendaalloop


Op deze pagina is het trainingsschema voor de 10,5 km te vinden voor de Annendaalloop die op 20 januari plaatsvindt bij onze collega's van Running Roerdalen in Posterholt.

6-12-'18:  Passessie clubkleding op 19 december


De afgelopen tijd hebben verschillende leden aangegeven clubkleding te willen aanschaffen of hun garderobe te willen uitbreiden. Bij de vorige ronde in maart van dit jaar, heeft RVK een voorraad singlets, shirts en jackets aangeschaft.

Wij willen iedereen die clubkleding wil aanschaffen de mogelijkheid geven om de kleding te passen en eventueel te bestellen.

 Dit is mogelijk op woensdag 19 december vanaf 18.30 vóór de training in het kleedlokaal in de Bandert.                     

Als items niet voorradig zijn, zal Aukje Thuijls alles bundelen en bij Wilma Running namens RVK bestellen.  Dit om drukkosten te besparen. Drukkosten neemt RVK voor haar rekening. 

2-12-2018:  Kranenbroeker Bosloop 9 december


Aanstaande zondag 9 december staat er alweer een Kranenbroeker Bosloop gepland. Leden en niet-leden zijn van harte welkom. Om 10 uur verzorgt één van onze trainers, voor degenen die daar gebruik van willen maken, een warming-up. Om 10.15 uur start de 1 kilometerloop voor kinderen tot 12 jaar en om 10.30 uur wordt het startschot gegeven voor 2,5 - 5 - en 10 km.
Vooraf inschrijven bij de schuilhut in 't Kranenbroek. Na afloop is daar ook de mogelijkheid, tegen een kleine vergoeding, om iets te drinken of te eten. Danae Kempkens, lid van RVK en leerling van het Connect College verkoopt tijdens en na de Bosloop, wafels ivm haar deelname aan Global Exploration.

Alle Kranenbroeker Bosloop-data op een rij: in 2018: 9 dec. en in 2019: 13 jan. - 10 feb. - 10 mrt. - 14 apr. 
Zie ook: https://kranenbroek-echt.nl/index.php/wedstrijden/

 

1-12-2018:  trainingsschema van december

Het trainingsschema van december staat weer op de website.
Let op: woensdag 26 december en zondag 30 december is er geen training!

30-11-2018:  Kerstborrel op 19 december

Op woensdagavond 19 december zorgt de activiteitencommissie, na de training, in het sportcafé van de Bandert, voor een kersthapje en een kerstdrankje. Alle leden zijn hier van harte welkom.

 

30-11-2018:  Sylvesterloop verrassingsloop 31 december

Ook dit jaar organiseert RV Kranenbroek samen met Running Roerdalen op 31 december
een verrassingsloop in en rondom het Reutje.

- Start: Oudejaarsdag, 31 december, 11.00 uur;
- Keuze uit de groep van 5, 10 of 15 km in de mooie omgeving van ‘t Reutje/
Munnichsbos;
- Het is geen wedstrijd met afgezet parcours maar een verrassingsloop; een
leuke manier om het jaar hardlopend af te sluiten;
- Locatie: start en finish bij Fanfare zaal ’t Reutje. Zaal open vanaf 10.30 uur;
- Na afloop koffie met oliebol;
- Bijdrage: € 2,50 contant bij aanvang.

Geef uiterlijk 27 december aan dat je gaat komen zodat er genoeg oliebollen gebakken kunnen worden! Dat kan óf via facebook door aan te geven dat je gaat. https://www.facebook.com/events/2199153283736730/
Óf indien je geen facebook hebt, mail dan naar hardlopen@kranenbroek-echt.nl en geef aan dat je komt.

 

Wie weet zien we elkaar op 31 december op ’t Reutje.

11-11-2018:  Kranenbroeker Bosloop november 


De uitslag en de  foto's van de Bosloop van 11 november. 

6-11-2018:  clubblad 't Trimmerke

Vandaag of morgen zorgen een aantal vrijwilligers van RVK er weer voor dat het clubblad bij je in de brievenbus valt.
Met daarin o.a.:
* de agenda
* wedstrijdverslagen
* wedstrijduitslagen
* 't plat stökske

2-11-2018  bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie


Op donderdagavond 1 november verzorgden Eric Thissen, van ‘Runtrace’ en Marcel Schmitz van ‘In2Motion’ een presentatie voor leden van RVK, over bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie. Een leerzame en interessante presentatie.

Het programma:

 1. Presentatie Marcel Schmitz In2 Motion
  • De (on)zin van sportkeuringen & inspanningstesten in het lab
  • High Intensity Interval Training (HI-IT): wat, hoe en waarom.
 2. Presentatie Eric Thissen Runtrace
  • It’s easy just run!
  • Bestaat de ideale hardlooptechniek?
  • Wat wordt er gedaan bij een bewegingsanalyse

Voor meer info: www.in2motion.nl   en   www.runtrace.nl

16-9-2018:  RVK-dag


De foto's van de RVK-dag: Run-Bike-Run en de Reünie. 

22-8-2018:  50 oefeningen voor hardlopers

Uit de Runner's World 50 oefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere hardloper wordt.

 

11-4-2018: Opbrengst van de Goede doelen Bosloop


De opbrengst van de Kranenbroeker Bosloop van april gaat jaarlijks naar een wisselend goed doel. Deze laatste Bosloop van de serie 2017-2018 heeft een bedrag van €459,30 opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede van Make-A-Wish