NIEUWS

19-02-2018:  training zondag 24 februari

Onlangs is besloten om af en toe eens op een andere lokatie te starten met de training. Dit om alle leden in de gelegenheid te stellen ook eens in een ander gebied dan enkel het Kranenbroek te trainen.
Komende zondag 24 februari start de training vanaf de parkeerplaats van Voetbal Vereniging St. Joost, gelegen aan de Schrevenhofsweg te St.Joost. Parkeergelegenheid is voldoende aanwezig. Met de voorzitter van de voetbalvereniging is e.e.a. kort gesloten. We werden tevens uitgenodigd na de training een verfrissend drankje te nemen in de kantine, die is namelijk open op zondagochtend.
Tijdstip samenkomst is 09.30 uur, vertrek vanaf locatie, een kleine tien minuten later, dit om mensen die per vergissing toch in het Kranenbroek zijn, de gelegenheid te geven alsnog aan te sluiten. In het Kranenbroek zal een mededeling mbt de veranderde startlocatie op de deur van de schuilhut worden gehangen.
DUS, ZONDAG 24 JANUARI STARTEN VANUIT ST. JOOST EN NIET VANUIT HET KRANENBROEK.

11-02-2018:  clubblad 't Trimmerke

Deze week hebben onze vrijwilligers er weer voor gezorgd dat het clubblad bij je in de brievenbus is gevallen.
Met daarin o.a.:
* de agenda
* wedstrijdverslagen
* wedstrijduitslagen
* 't plat stökske
* oproep Dresden-reis (zie voor meer info ook onderaan op deze pagina)

10-02-'19:  Kranenbroeker Bosloop van februari

De uitslag en foto's en nog meer foto's van de Kranenbroeker Bosloop van 10 februari 2019.

2-2-2019:  trainingsschema van februari

Het trainingsschema van februari staat weer op de website.

1-2-2019:  Kranenbroeker Bosloop 10 februari

Zondag 10 februari staat de volgende Kranenbroeker Bosloop gepland.
Leden en niet-leden zijn natuurlijk weer van harte welkom.
Om 10 uur verzorgt één van onze trainers, voor degenen die daar gebruik van willen maken, een warming-up. Om 10.15 uur start de 1 kilometerloop voor kinderen tot 12 jaar en om 10.30 uur wordt het startschot gegeven voor 2,5 - 5 - 7,5 en 10 km.
Verder info vind je hier.
Vooraf inschrijven bij de schuilhut in 't Kranenbroek. Na afloop is daar ook de mogelijkheid, tegen een kleine vergoeding, om iets te drinken of te eten.
Alle Kranenbroeker Bosloop-data, van de serie 2018-2019, op een rij 10 feb. - 10 mrt. - 14 apr. (de opbrengst van de Bosloop van april gaat weer, zoals elk jaar, naar een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor Kidzbase)

20-01-'19:  Annendaalloop

Vandaag stonden er 38 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Annendaalloop.
De uitslagen, de foto's.

 

31-12-2018:  Sylvester-verrassingsloop


De link naar de foto's van de Sylvester verrassingsloop 2018
Running Roerdalen - RV Kranenbroek.

10-12-'18:  marathonreis Dresden 2019

Geachte leden van RV Kranenbroek, 

Onlangs heeft Wim Smeets,  en een aantal andere RV- Kranenbroek- leden,  de 10 mijl gerend van de Ruhrsee rundlauf. Daar is Wim, Raymond Offermans tegen het lijf gelopen. Ze hebben goede herinneringen opgehaald van het Kranenbroek Berlijn Marathon uitje van najaar 2007, dat Raymond destijds had georganiseerd.  Nu leek het Raymond, Wim (en ook de andere lopers bij de Ruhrsee rundlauf) een leuk idee om in het najaar van 2019 nogmaals zo’n uitstapje te maken. Ze hebben wat steden vergeleken en uiteindelijk is naar voren gekomen dat de (halve)  marathon ( tevens 4.2 km/ 10 km)   in Dresden het meest geschikt is en wel om de navolgende redenen:

 1. Deze wordt in het najaar 2019 ( 27 oktober 2019)  gehouden en wij komen dan niet in het vaarwater van de marathon Rotterdam lopers;
 2. Raymond heeft al een goede voorzet (klik hier)  gegeven, wij hebben  dan voldoende voorbereidingstijd;
 3. Ook voor de lopers is er dan een goede voorbereidingstijd (speciaal voor de lopers van de halve en de  hele marathon);
 4. De marathon Dresden kent de mogelijkheid te kiezen uit een helemarathon, halve marathon, 10 km en 4,2 km  loop; Er is dus voor ieders iets wils. De drempel van de hele marathon (met 10 lange trainingsweken) is minder een obstakel.
 5. De flexibiliteit in afstanden maakt het mogelijk dat (nieuwe) Come and Run- leden, pas gestarte RVK-leden, ook mee kunnen met deze reis.
 6. Dresden is goed te bereizen met bus. Het reizen per bus (meer dan vliegtuig) schept meer mogelijkheden dat leden van RKV zich beter leren kennen, waardoor de sociale binding binnen de club kan worden aangesterkt.
 7. Nu de etappewedstrijd Vaals-Venlo niet meer plaatsvindt, is deze reis een prima collectief evenement om samen te beleven.
 8. Dresden en ook op de terugweg Leipzig is Duitstalig en daardoor toegankelijker voor onze leden. (bijvoorbeeld: anders dan Marathon Praag, Lissabon, etc.)
 9. Dresden (en Leipzig op de terugreis)  zijn zeer mooie steden waar de meeste lopers nog nooit zijn geweest, het ontdekken waard.
 10. Hotel is kort gelegen bij start en finish, waardoor lopers van kortere afstanden zich snel kunnen douchen, waarna de andere lopers kunnen worden aangemoedigd.
 11. Raymond Offermans heeft al voorwerk gedaan, is  zeer ervaren met personeelsuitjes. Nu de reis geheel wordt uitbesteed (Comesta reizen), ligt het plan klaar zonder dat dit tot verdere inspanningen van  leden hoeft te leiden. 
 12. Naast  deelnemers aan de hardloopwedstrijden , kunnen ook leden als toeschouwers mee. Tevens kunnen partners van leden mee.

Klik hier voor verdere  informatie over de te organiseren Dresden Reis, zoals datum, verblijf, kosten , etc. 

Gaarne verneemt Wim van leden, of er interesse is voor deelname aan de reis. Zij kunnen zich dan melden door een email te sturen naar :  wfc.smeets@kpnmail.nl onder vermelding van naam van het lid en tevens of de partner eveneens meegaat. Zij kunnen dan een inventarisatie maken of er interesse is voor deze activiteit. Bij voldoende interesse kunnen zij dan een informatieavond organiseren over de Dresden trip, waar ze dan verdere vragen kunnen beantwoorden.
Met sportieve groet, van Wim Smeets, mede namens Raymond Offermans.

2-11-2018  bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie


Op donderdagavond 1 november verzorgden Eric Thissen, van ‘Runtrace’ en Marcel Schmitz van ‘In2Motion’ een presentatie voor leden van RVK, over bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie. Een leerzame en interessante presentatie.

Het programma:

 1. Presentatie Marcel Schmitz In2 Motion
  • De (on)zin van sportkeuringen & inspanningstesten in het lab
  • High Intensity Interval Training (HI-IT): wat, hoe en waarom.
 2. Presentatie Eric Thissen Runtrace
  • It’s easy just run!
  • Bestaat de ideale hardlooptechniek?
  • Wat wordt er gedaan bij een bewegingsanalyse

Voor meer info: www.in2motion.nl   en   www.runtrace.nl

16-9-2018:  RVK-dag


De foto's van de RVK-dag: Run-Bike-Run en de Reünie. 

22-8-2018:  50 oefeningen voor hardlopers

Uit de Runner's World 50 oefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere hardloper wordt.

 

11-4-2018: Opbrengst van de Goede doelen Bosloop


De opbrengst van de Kranenbroeker Bosloop van april gaat jaarlijks naar een wisselend goed doel. Deze laatste Bosloop van de serie 2017-2018 heeft een bedrag van €459,30 opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede van Make-A-Wish