NIEUWS

23-8-2019:  hardloopdag 21 september

In navolging van de eerste hardloopdag en de enthousiaste reacties hierop wordt op 21 september as weer een hardloopdag georganiseerd. Aangezien jij een hardloper bent denk ik dat dit voor jou ook een leerzame en inspirerende dag kan zijn. Op deze dag gaan we dieper in op verschillende onderwerpen die belangrijk zijn bij hardlopen. We gaan het hebben over trainingsprincipes, energiesystemen, waarom langzaam trainen je sneller maakt en nog veel meer. Tevens wordt een en ander ook in praktijk gebracht. Dus een dag waarin we theorie en praktijk proberen samen te voegen. Na deze dag weet je meer over hoe je effectiever kunt trainen, hoe je het risico op blessures kunt verkleinen en welke krachttraining je kunt doen en natuurlijk waarom je met langzamer trainen toch sneller kunt worden. Het totale programma kun je hier vinden.

De kosten zijn €99 per persoon (voor leden van RVK zijn de kosten € 79) en hierbij inbegrepen is koffie, thee en een uitgebreide lunch. De locatie wordt nog nader bepaald.

 Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: eric@runtrace.nl Geef daarbij aan dat je lid bent van RVK zodat je de korting ontvangt.

 


13-8-2019:  estafetteloop 25 augustus

Op zondag 25 augustus doet RVK met 2 teams mee aan de estafetteloop van Brüggen naar Beegden. Start om 10.00 uur in Brüggen.
Wil je onze lopers en hun begeleiders onderweg aanmoedigen?

Kijk dan hier voor het routeboek

12-08-2019:  clubblad 't Trimmerke

Een aantal vrijwilligers van RVK hebben er weer voor gezorgd dat het clubblad bij je in de brievenbus is gevallen.
Met daarin o.a.:
* info over de Come and Run-cursus
* wedstrijdverslagen
* de agenda

* wedstrijduitslagen
* 't plat stökske

10-8-2019: Kranenbroeker Bosloop 2.0

De Kranenbroeker Boslopen gaan weer van start in september, elke tweede zondag van de maand tot en met april.
Bekijk het nieuwe parcours en de afstanden op deze pagina!

10-8-2019: Inschrijven Come and Run

Ga voor informatie en inschrijven voor Come and Run naar deze pagina.

3-8-2019:  trainingsschema van augustus

Het trainingsschema van augustus is beschikbaar.

26-6-2019:  Boslopen, net over de grens in België

Klik op de afbeedingen om de flyers te vergroten.

 

29-5-2019: TRAININGEN WEDSTRIJDLOPERS


Kijk HIER voor een bericht van de trainers over de wijziging die zij doorvoeren in de trainingen voor de wedstrijdlopers.

 

24-4-2019: Opbrengst van de Goede doelen Bosloop


De opbrengst van de Kranenbroeker Bosloop van april gaat jaarlijks naar een wisselend goed doel. Deze laatste Bosloop van de serie 2018-2019 heeft een bedrag van €452,00 opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede van Stichting Kidzbase.

9-4-'19: Marathon Rotterdam

Afgelopen zondag liepen 9 Kranenboekers de marathon in Rotterdam. 

Paul Steskens: 3.03.27
Ivan Hendrix: 3.26.36
Maurice Cleven: 3.41.39
Charles van Hoof: 4.09.48
Melanie Bonnie: 4.23.03
Wim Smeets: 4.45.11
Jan Meijer: 4.50.43 (25-ste marathon in Rotterdam)
Stefanie Stassen: 5.09.53
Geert-Jan Lebesque: 5.14.40

01-04-'19:  Venloop

Gisteren stonden er 31 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Venloop.
Uitslagen.

 

20-01-'19:  Annendaalloop

Vandaag stonden er 38 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Annendaalloop.
De uitslagen, de foto's.

 

31-12-2018:  Sylvester-verrassingsloop


De link naar de foto's van de Sylvester verrassingsloop 2018
Running Roerdalen - RV Kranenbroek.

10-12-'18:  marathonreis Dresden 2019

Geachte leden van RV Kranenbroek, 

Onlangs heeft Wim Smeets,  en een aantal andere RV- Kranenbroek- leden,  de 10 mijl gerend van de Ruhrsee rundlauf. Daar is Wim, Raymond Offermans tegen het lijf gelopen. Ze hebben goede herinneringen opgehaald van het Kranenbroek Berlijn Marathon uitje van najaar 2007, dat Raymond destijds had georganiseerd.  Nu leek het Raymond, Wim (en ook de andere lopers bij de Ruhrsee rundlauf) een leuk idee om in het najaar van 2019 nogmaals zo’n uitstapje te maken. Ze hebben wat steden vergeleken en uiteindelijk is naar voren gekomen dat de (halve)  marathon ( tevens 4.2 km/ 10 km)   in Dresden het meest geschikt is en wel om de navolgende redenen:

 1. Deze wordt in het najaar 2019 ( 27 oktober 2019)  gehouden en wij komen dan niet in het vaarwater van de marathon Rotterdam lopers;
 2. Raymond heeft al een goede voorzet (klik hier)  gegeven, wij hebben  dan voldoende voorbereidingstijd;
 3. Ook voor de lopers is er dan een goede voorbereidingstijd (speciaal voor de lopers van de halve en de  hele marathon);
 4. De marathon Dresden kent de mogelijkheid te kiezen uit een helemarathon, halve marathon, 10 km en 4,2 km  loop; Er is dus voor ieders iets wils. De drempel van de hele marathon (met 10 lange trainingsweken) is minder een obstakel.
 5. De flexibiliteit in afstanden maakt het mogelijk dat (nieuwe) Come and Run- leden, pas gestarte RVK-leden, ook mee kunnen met deze reis.
 6. Dresden is goed te bereizen met bus. Het reizen per bus (meer dan vliegtuig) schept meer mogelijkheden dat leden van RKV zich beter leren kennen, waardoor de sociale binding binnen de club kan worden aangesterkt.
 7. Nu de etappewedstrijd Vaals-Venlo niet meer plaatsvindt, is deze reis een prima collectief evenement om samen te beleven.
 8. Dresden en ook op de terugweg Leipzig is Duitstalig en daardoor toegankelijker voor onze leden. (bijvoorbeeld: anders dan Marathon Praag, Lissabon, etc.)
 9. Dresden (en Leipzig op de terugreis)  zijn zeer mooie steden waar de meeste lopers nog nooit zijn geweest, het ontdekken waard.
 10. Hotel is kort gelegen bij start en finish, waardoor lopers van kortere afstanden zich snel kunnen douchen, waarna de andere lopers kunnen worden aangemoedigd.
 11. Raymond Offermans heeft al voorwerk gedaan, is  zeer ervaren met personeelsuitjes. Nu de reis geheel wordt uitbesteed (Comesta reizen), ligt het plan klaar zonder dat dit tot verdere inspanningen van  leden hoeft te leiden. 
 12. Naast  deelnemers aan de hardloopwedstrijden , kunnen ook leden als toeschouwers mee. Tevens kunnen partners van leden mee.

Klik hier voor verdere  informatie over de te organiseren Dresden Reis, zoals datum, verblijf, kosten , etc. 

Gaarne verneemt Wim van leden, of er interesse is voor deelname aan de reis. Zij kunnen zich dan melden door een email te sturen naar :  wfc.smeets@kpnmail.nl onder vermelding van naam van het lid en tevens of de partner eveneens meegaat. Zij kunnen dan een inventarisatie maken of er interesse is voor deze activiteit. Bij voldoende interesse kunnen zij dan een informatieavond organiseren over de Dresden trip, waar ze dan verdere vragen kunnen beantwoorden.
Met sportieve groet, van Wim Smeets, mede namens Raymond Offermans.

22-8-2018:  50 oefeningen voor hardlopers

Uit de Runner's World 50 oefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere hardloper wordt.