NIEUWS

19-10-'20: RVK Challenge 4

Een aantal Kranenbroekers zijn op zondagochtend 18 oktober de uitdaging aangegaan met RVK-Challenge nummer 4: de halve - of hele marathon. En dit alles geheel lockdown-proof. (foto's)

18-10-'20: trainingsschema
wk 43 t/m 52

De nieuwe trainingsschema's vanaf week 43 t/m week 52 voor alle groepen zijn weer te vinden op de pagina NIEUWS.
Deze schema’s worden gebruikt als richtlijn voor de trainingen.  Heb je vragen over het schema? Stel deze aan je trainer/begeleider. Alle communicatie van de groepen verloopt via de apps. 

14-10-2020: stoppen met trainingen

Het kabinet heeft gisteravond nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Met de aankondiging van deze gedeeltelijke lockdown, wordt het samen sporten verder beperkt.
Naar aanleiding van bovenstaande actuele ontwikkelingen rondom de maatregelen m.b.t. het coronavirus heeft het bestuur besloten dat we per omgaande stoppen met het verzorgen van trainingen op woensdagavond en zondagochtend met ingang van vandaag 14 oktober 2020.
Sporten wordt voor mensen boven de 18 tot maximaal vier mensen toegestaan. Dat betekent concreet dat je nog met een groepje van maximaal vier mensen mag hardlopen/ nordic walken/ mountainbiken. Waarbij je je net als de afgelopen maanden aan de 1,5 meter afstand moet houden.
De leden die willen trainen zullen dat dus even op eigen gelegenheid moeten doen en worden verzocht dit individueel of in kleine groepen van niet meer dan 4 personen te doen en zich strikt te houden aan de RIVM-maatregelen zoals onder meer 1,5 meter afstand  ten opzichte van elkaar.
Op de website van RVK vind je zoals gewend een hardloop-trainingsprogramma bij NIEUWS als houvast voor de komende tijd.
Zodra de overheidsmaatregelen zodanig zijn dat het buiten sporten onder voorwaarden weer tot de mogelijkheden behoort en het weer veilig is voor trainers en leden om de trainingen, die onder verantwoordelijkheid van RVK worden verzorgd, gezamenlijk te hervatten zullen we jullie daar wederom o.a. via de mail over informeren.

11-10-2020: zondagochtendtraining met tijdmeting

Vanochtend de klok bij de training van RVK. ☀️🏃🏃‍♀️Klik hier voor foto's.

9-10-2020: Kranenbroeker Boslopen gaan niet door

Het bestuur van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek heeft besloten de Kranenbroeker Boslopen tot nader order op te schorten.
De van toepassing zijnde coronamaatregelen maken het niet mogelijk de Kranenbroeker Boslopen op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden.

Over het alternatief zijn de leden van RVK deze week via de mail geïnformeerd.
Indien wijzigingen van de coronamaatregelen worden afgekondigd waardoor het organiseren van de boslopen weer mogelijk is zal hierover via perspublicaties en de website van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek worden gecommuniceerd.

21-09-2020: clubblad 't Trimmerke


Trimmerke 276  wordt vandaag of morgen weer door een aantal vrijwilligers van RVK bij de leden thuis bezorgd.

 Datum voor het inleveren van kopij: 14 oktober aanstaande.
 Mocht je binnen een week, na plaatsing van dit bericht, nog geen Trimmerke hebben ontvangen, neem dan even contact op met de redactie: clubblad@kranenbroek-echt.nl

13-9-2020: clubloop voor RVK-leden

De zondagochtendtraining van RVK had vanochtend de vorm van een clubloop met tijdmeting. En daarna naar huis of nog even lekker uitlopen.
De link naar een aantal foto's.

11-9-2020: aan het werk in het KranenbroekPrachtig weer vanochtend in het Kranenbroek om, met een groep vrijwilligers van RVK, aan de slag te gaan met harken, snoei-en heggescharen, scheppen, zagen en nog meer zagen. Veel dichtgegroeide paden zijn nu weer toegankelijk voor de zondagse hardlooptrainingen. En dat verdient natuurlijk na afloop koffie en vlaai.

9-9-2020: Kranenbroeker Boslopen gaan niet door

Het bestuur van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek heeft besloten de Kranenbroeker Boslopen tot nader order op te schorten. Te  beginnen met de Kranenbroeker Bosloop van september 2020.
De van toepassing zijnde coronamaatregelen maken het niet mogelijk de Kranenbroeker Boslopen op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden.

Over het alternatief worden de leden van RVK deze week via de mail geïnformeerd.
Indien wijzigingen van de coronamaatregelen worden afgekondigd waardoor het organiseren van de boslopen weer mogelijk is zal hierover via perspublicaties en de website van Recreatiesport Vereniging Kranenbroek worden gecommuniceerd.

 

24-08-'20: derde RVK-challenge: 10 mijl

Gisteren, zondag 23 augustus, stond de derde, niet georganiseerde maar wel weer goed geregelde, RVK-challenge op de agenda. Dit keer was de start vanaf café ’t Hingen.
Na de briefing van Jan-Willem gingen 20 lopers, om de minuut, van start richting St. Joost, Montfort, Maria-Hoop en via de Pepinusbrug weer terug over de Wolfsberg naar café ’t Hingen om daar op de finish 10 mijl te klokken. Daarna was het nog gezellig napraten op 1,5 meter van elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

foto's vind je hier
Kijk op de Facebookpagina van RVK voor meer foto's.

11-08-'20: training woensdag 12 augustus afgelast

I.v.m. de hoge temperaturen zijn alle trainingen van woensdagavond 12 augustus afgelast!

29-06-2020: RVK 10 km Challenge


Zondag 28 juni jl was het weer tijd voor de tweede ongeorganiseerde, maar goed geregelde, individuele RVK 10 km challenge. Ook deze keer werd er vanuit de Markt in Echt gestart door 18 lopers, die om de minuut van start gingen samen met een aantal begeleiders op de fiets. Er was zelfs gedacht aan 2 verkeersregelaars zodat er scherpe tijden gelopen konden worden.
De link naar de foto's.

28-05-2020: Aanpak herstart trainingen.


In verband met de versoepeling van de coronamaatregelen, zullen in eerste instantie de trainingen op de woensdagavond, vanaf 3 juni, weer opgepakt worden in groepen van niet meer dan 10 lopers.
Het belangrijkste uitgangspunt tijdens de trainingen is VEILIGHEID zowel voor trainers/begeleiders als voor de leden. Als je je niet veilig of gezond voelt, kom dan niet naar de training. Doe dit jezelf en een ander niet aan.

Wil je deelnemen aan de trainingen die we gaan starten? Dan vragen we om de volgende gegevens per omgaande, dus liefst vandaag nog, te mailen naar:
hardlopen@kranenbroek-echt.nl

1.
Graag je 06-nummer, met je voor-en achternaam, doorgeven om in een groeps-app te kunnen zetten.


2.
Geef aan in welke groep je op dit moment thuishoort. Hoeveel km kun je aan tijdens een training?

Groep 1: 0 km t/m 5 km (herstarten is dus mogelijk)
Groep 2: gemiddeld 7/8 km
Groep 3: gemiddeld 10 km
Groep 4/5: kunnen een wedstrijd van 15 km of een halve marathon aan.

Mocht je nog niet willen deelnemen aan de trainingen op de woensdagavond dan kun je, zoals afgelopen weken ook al het geval was, het trainingsprogramma volgen op de website van RVK. Maar ook dan geldt, train alleen of in ieder geval in een kleine groep, om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Kijk voor de trainingsschema’s op: https://kranenbroek-echt.nl/index.php/nieuws-2/

Tijdens de trainingen worden in ieder geval onverkort onderstaande maatregelen in acht genomen te worden:

Algemene richtlijnen cf. RIVM:

 1. a) Vaak handen wassen
 2. b) Hoesten/niezen in binnenkant elleboog
 3. c) Gebruik papieren zakdoeken en gooi weg na gebruik in prullenbak
 4. d) Geen handen schudden
 5. e) Houd 1,5 m afstand en geef anderen de ruimte buiten en op het sportpark
 6. f) Bij verkoudheidsklachten van jezelf of binnen het huishouden dien je thuis te blijven
 7. g) Bij 70 jaar of ouder, wees extra voorzichtig
 8. h) Wel/niet trainen in groepsverband is eigen keuze en verantwoordelijkheid

Organisatie van de trainingen:
De trainingen worden voorlopig enkel op de woensdagavond gegeven.
De trainers/begeleiders stemmen vooraf onderling af wie waar naartoe gaat met zijn groep.
De leden zijn ongeveer 5 min. van tevoren aanwezig.
Duur van de training is zoals altijd 1 uur en 15 minuten.

Locatie:
Vertrek vanuit verschillende locaties. Dit zal van tevoren gecommuniceerd worden via de groeps-app. Het vaste trainingsschema wordt gehanteerd. De trainer bepaalt de route en zorgt dat er gelopen wordt op een parcours waar voldoende ruimte is zodat de leden zich kunnen houden aan de onderlinge afstand van 1,5 meter.
Het eindpunt wordt door de trainer/begeleider bepaald.

Groepen:
Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij elkaar te komen zullen de groepen op verschillende tijden vertrekken. Ook dit wordt gecommuniceerd via de groeps-app.
De groepen tellen maximaal 10 leden (exclusief de trainer). Afhankelijk van hoe het in de praktijk uitpakt, kan dit later uitgebreid worden.
Het is van groot belang dat alle lopers zich aan de regels houden. De gemeente kan namelijk besluiten om de goedkeuring in te trekken als de plannen niet worden nageleefd. Daarmee dupeer je dus niet alleen jezelf maar ook je medelopers.
Op de zondagochtend kunnen de leden op eigen initiatief trainen. Hierbij kunnen ze de op onze website gepubliceerde schema’s gebruiken. Nogmaals, train dan alleen óf in een kleine groep en houd 1,5 meter afstand.
Aan het begin van de training zal de lopers nogmaals op de richtlijnen cf. de RIVM gewezen worden door de trainers/begeleiders. De trainers/begeleiders zullen ook tijdens de training bewaken dat deze richtlijnen worden nageleefd.

De mountainbikers ontvangen nog nader bericht over een eventuele herstart van de trainingen. 

Voor wat betreft het Nordic Walken heeft Victor Mennen laten weten voorlopig nog geen trainingen te verzorgen. Wellicht in september weer. De leden die het Nordic Walken toch willen oppakken worden verzocht om dit te doen cf. de richtlijnen van het RIVM.

21-05-2020: Halve marathon Hemelvaartsdag


Op Hemelvaartsdag vond de eerste ongeorganiseerde, individuele RVK halve marathon challenge plaats. Om 8.30u stonden er 8 RVK-ers aan de start op de Markt in Echt. Waarna ze om de 2 minuten begonnen aan de 21,1 km. 
Kijk hier voor de foto's van deze bijzondere loop.

12-05-2020: RVK-trainingen en het Coronavirus


De overheid heeft op 6 mei jl. versoepelingen aangekondigd van de maatregelen die van toepassing zijn in verband met het indammen van het coronavirus.
Deze versoepelingen hebben betrekking op bepaalde branches en activiteiten en zijn van toepassing met ingang van bepaalde datums in de komende tijd.
Zo is het onder meer mogelijk om vanaf 11 mei 2020 het buiten sporten weer op te pakken.
Voor het bestuur is dit aanleiding geweest de trainers/begeleiders te vragen op welke verantwoorde wijze de trainingen voor de leden van RVK kunnen worden hervat en op welk moment.
Daarbij dient nadrukkelijk rekening te worden gehouden met de algemene maatregelen zoals het 1,5 meter afstand houden van elkaar, geen handen schudden, heel vaak handen wassen en thuisblijven indien men zich ziek voelt (hoesten, niezen, koorts enz.) Deze maatregelen zijn onverkort van toepassing.

Het bestuur hoopt dat op 1 juni a.s., of zoveel eerder, de trainingen in corona-opzet kunnen worden hervat en gaat ervan uit dat de leden tot dan verantwoord trainen om zo het risico van besmetting van je mede-lopers na het herstarten van de trainingen zoveel mogelijk te beperken.

Over de definitieve datum van het hervatten van de trainingen worden de leden geïnformeerd.

Het coronavirus kunnen we onder controle krijgen als iedereen zich houdt aan het naleven van de door de overheid afgekondigde maatregelen.

 

29-04-2020: Reminder Coronamaatregelen

Zowel in natuurgebied Kranenbroek als in de Bandert wordt onder andere door leden van RVK in groepsverband getraind.

Het bestuur wil met dit bericht de leden herinneren aan de nog steeds van kracht zijnde overheidsmaatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus.

De maatregelen die tot en met 19 mei 2020 van kracht zijn op een rijtje:

 • regelmatig handen wassen
 • geen handen schudden
 • zoveel als mogelijk thuis blijven; zeker bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts
 • thuiswerken
 • houd je aan de 1,5 meter afstand-regel ook bij het sporten
 • buiten lopen of sporten met meer dan twee personen is strafbaar en kan/zal worden beboet
 • alleen voor kinderen en jongeren is er meer ruimte gekomen.

Als iedereen zich strikt aan deze maatregelen houdt bestaat de grootste kans dat het coronavirus kan worden bestreden. 

Het bestuur wenst iedereen een goede gezondheid en hou vol.

24-04-2020: gevonden

Mis jij dit reflectiehesje? Neem even contact met ons op: hardlopen@kranenbroek-echt.nl

24-03-2020: Samenloop voor Hoop Roermond 6 en 7 juni uitgesteld. 

Vanwege de situatie omtrent corona heeft ook de organisatie van de KWF Samenloop voor Hoop de noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop uit te stellen.
Dit is enorm ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat natuurlijk voorop.
Op dit moment wordt door de organisatie de mogelijkheid onderzocht om de SamenLoop Roermond op een ander moment te organiseren.
Zo gauw daar meer nieuws over is lees je het bij NIEUWS op onze site.

21-03-2020: Afgelast

In verband met de ontwikkeling rond de verspreiding van het coronavirus heeft het bestuur besloten de Bosloop van 12 april a.s., waarvan de opbrengst bestemd was voor het goede doel, af te lassen. Zoals bekend werd de Stichting Jarige Job voor 2020 tijdens de Algemene Ledenvergadering als goed doel gekozen.

Hoewel de Bosloop niet doorgaat heeft het bestuur  gemeend de Stichting Jarige Job een donatie te geven van € 250,00 zodat de jarige kinderen toch in het zonnetje gezet kunnen worden.

Tevens zal de paasbijeenkomst van woensdag 8 april niet doorgaan.

15-03-2020: Stoppen met trainingen


Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rondom de maatregelen m.b.t. het coronavirus zullen we stoppen met het verzorgen van trainingen op woensdagavond en zondagochtend.

De leden die willen trainen zullen dat dus even op eigen gelegenheid moeten doen.

Zodra het weer veilig is voor trainers en leden om de trainingen, onder verantwoordelijkheid van RVK, gezamenlijk te hervatten zullen we iedereen daar via de mail over informeren.

08-03-2020: Uitslag Kranenbroeker Bosloop

De uitslag  en de foto's van de Bosloop van vandaag.
De volgende Kranenbroeker Bosloop is onze Goede Doelenloop en staat gepland op zondag 12 april aanstaande. De gehele opbrengst van de Bosloopinschrijvingen + de opbrengst van de koffie, thee en wafels die verkocht worden gaat dit jaar naar stichting Jarige Job. 

06-03-2020: Opschonen parcours Bosloop

Vanochtend was het alweer tijd voor het opschonen van het parcours voor de Bosloop van aanstaande zondag 8 maart.
Met een groep van 10 man sterk werd er geharkt, geschept en zelfs gezaagd. Daarna kwam de elfde man met de vlaai, slagroom en koffie. Het was weer een geslaagde ochtend in ons mooie Kranenbroek.

02-03-2020: Conconitest vrijdag 6 maart

Vrijdag 6 maart is er gelegenheid om de Conconitest  te doen bij AV Weert.  Iedereen is van harte welkom om mee te gaan. Wel van te voren aanmelden bij Maurice Eberson:  Maurice.eberson@ziggo.nl of 0625475927.
Vertrek is om 18:15 vanaf de parkeerplaats op Leisurepark In de Bandert .
Klik hier voor meer info over de Conconitest.

02-03-2020: Kranenbroeker Bosloop 8 maart

Op zondag 8 maart a.s. vindt de zevende loop van de Kranenbroeker Bosloop 2019-2020 plaats in het prachtige natuurgebied Kranenbroek in Echt. Klik voor meer info.
Karin Nijskens, lid van RVK, zal, wederom, tijdens en na de Bosloop van 8 maart, samen met de leden van onze activiteitencommissie, wafels verkopen. De opbrengst gaat mee naar de door KWF georganiseerde Samenloop voor Hoop op 6 en 7 juni 2020 in Roermond, waar RV Kranenbroek ook aan deelneemt.
NB: Noteer alvast in je agenda: De achtste en tevens laatste Kranenbroeker Bosloop staat gepland op zondag 12 april. De Bosloop van april is onze jaarlijkse Goede Doelen Bosloop. Dit jaar is de gehele opbrengst van de Bosloop van april voor Stichting Jarige Job.

26-02-2020: Kranenbroeker Bosloop 8 maart

Op zondag 8 maart a.s. vindt de zevende loop van de Kranenbroeker Bosloop 2019-2020 plaats in het prachtige natuurgebied Kranenbroek in Echt. Klik voor meer info.  Karin Nijskens, lid van RVK, zal, wederom, tijdens en na de Bosloop van 8 maart, samen met de leden van onze activiteitencommissie, wafels verkopen. De opbrengst gaat mee naar de door KWF georganiseerde Samenloop voor Hoop op 6 en 7 juni 2020 waar RV Kranenbroek ook aan deelneemt.
NB: Noteer alvast in je agenda: De achtste en tevens laatste Kranenbroeker Bosloop staat gepland op zondag 12 april. De Bosloop van april is onze jaarlijkse Goede Doelen Bosloop. Dit jaar is de gehele opbrengst van de Bosloop van april voor Stichting Jarige Job.

18-02-2020: training zondag 23 februari St. Joost

Aanstaande zondag 23 februari start de training om 09.30 uur vanaf het voetbalveld in Sint Joost. Zorg dat je tijdig aanwezig bent. Er is voldoende parkeergelegenheid.

12-02-2020: Loop-agenda 2020

De Groene Loper Run en Maastrichts Mooiste toegevoegd in de loopagenda. Ga voor meer info naar AGENDA

10-02-2020: Hieèringe biete op 26 februari

Woensdag 26 februari zorgt de activiteitencommissie, na afloop van de training, weer voor een lekkere haring met een drankje in sportcafé de Bandert. Alle leden zijn van harte welkom!

09-02-2020: Uitslag Kranenbroeker Bosloop

De uitslag  en de foto's van de Bosloop van vandaag.
De volgende Kranenbroeker Bosloop staat gepland op zondag 8 maart aanstaande.

07-02-2020: Trainingsschema's Venloop


De trainingsschema's voor de Venloop staan op de website.
5 km - 10 km - 21,1 km

07-02-2020: Opschonen parcours Bosloop


Zondag staat de Kranenbroeker Bosloop van februari gepland dus vandaag het parcours nalopen met schep en hark. Wat een weer vanochtend! Prachtig! Zo willen de "parcours-opschoners" wel elke vrijdag aan de slag in 't Kranenbroek.

 

30-01-2020: Marathonvlam

In de mailbox van RVK ontvingen we een mail van de organisatie van de Leiden Marathon.

28-01-2020: Kranenbroeker Bosloop 9 februari

Op zondag 9 februari a.s. vindt de zesde loop van de Kranenbroeker Bosloop 2019-2020 plaats in het prachtige natuurgebied Kranenbroek in Echt. De te lopen afstanden zijn: 1 km (kinderen tot 12 jaar) 2,5 km, 5 km, 7 km en 10,5 km. https://kranenbroek-echt.nl/index.php/wedstrijden/
Karin Nijskens, lid van RVK, zal tijdens en na de Bosloop, samen met de leden van onze activiteitencommissie, wafels verkopen. De opbrengst gaat mee naar de door KWF georganiseerde Samenloop voor Hoop op 6 en 7 juni 2020 in Roermond waar RVK ook aan deelneemt. (kijk voor meer info over de Samenloop voor Hoop elders op deze pagina)
De komende Kranenbroeker Bosloopdata op een rij:
9 feb. - 8 mrt. - 12 apr.

20-01-2020: Uitslag Annendaalloop 2020

In Posterholt stonden gisteren 36 leden aan de start bij de verschillende afstanden van de Annendaalloop.
De uitslagen vind je hier.
Hier vind je de foto's van de loop. Foto's van Kranenbroekers vind je ook op de Facebookpagina van RVK

18-01-2020: Samenloop voor Hoop (KWF) Nederlands Kankerfonds

Op de Algemene Ledenvergadering  van 17-1-2020, heeft Karin Nijskens verdere uitleg gegeven over de Samenloop voor Hoop. Een wandel/hardloop-estafette waar we met zoveel mogelijk mensen van onze vereniging aan mee doen op zaterdagmiddag 6 juni tot zondagmiddag 7 juni op Atletiekbaan de Wijher in Roermond.

Het gaat om 24 uur wandelen/hardlopen in estafettevorm. Op de website van Samenloop voor Hoop staan we als: team 44 RV Kranenbroek Echt. Klik hier om je in te schrijven in het team van RVK. Let op er staan meerdere teams in een lijst, kies voor team 44.
Kosten bij inschrijving voor volwassenen: € 15 p/p + gratis T-shirt. Kinderloop € 5.

Daarna kun je bij Karin aangeven op welk tijdstip je mee wil doen zodat er gedurende 24 uur RVK-ers op de baan wandelen. Mail naar Karin: fam.nijskens@home.nl  om aan te geven op welk tijdstip jij wil wandelen of hardlopen. 
Individueel geld ophalen hoeft niet, mag natuurlijk wel. Er zullen in ieder geval wafels worden verkocht na de Bosloop van feb en mrt. De opbrengst waarvan €1.50 organisatie kosten zijn voor het KWF, 40% gaat naar lokale doelen van het KWF, 20 % naar het Toon Hermans huis en 40% naar KWF.

Opening in sportpark de Wijher: zaterdag 6 juni 15.45 uur, kaarsenceremonie 6 juni 23.00 uur, kinderloop zondag 7 juni 11.00 uur en de sluitingsceremonie is op zondag 7 juni om 16.00 uur.

 

12-01-2020: Kranenbroeker Bosloop

De uitslag  en de foto's van de Bosloop van vandaag.
De volgende Kranenbroeker Bosloop staat gepland op zondag 9 februari aanstaande.

05-01-2020: Sylvesterloop bij OR6 programma: "Spek met eier"

Klik hier om het fragment te bekijken

4-1-2020: Kranenbroeker Bosloop 12 januari

Op zondag 12 januari a.s. vindt de vijfde loop van de Kranenbroeker Bosloop 2019-2020 plaats in het prachtige natuurgebied Kranenbroek in Echt. De te lopen afstanden zijn: 1 km (kinderen tot 12 jaar) 2,5 km, 5 km, 7 km en 10,5 km. Kijk voor het parcours, per afstand, en meer info op deze pagina.

31-12-2019: Sylvester verrassingsloop

Vanochtend waren er zo'n 170 enthousiaste deelnemers aanwezig in de fanfarezaal op het Reutje om mee te doen aan de Sylvester verrassingsloop, georganiseerd door Running Roerdalen en RVK. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee met een oliebol.
Kijk hier voor de foto's.

16-12-2019: Kersthapje- en drankje op 18 december

Op woensdagavond 18 december zorgt onze activiteitencommissie, na de training, rond 20.15 uur, in het sportcafé van de Bandert, voor een kersthapje en een drankje. Alle leden zijn hier van harte welkom.

08-12-2019: Kranenbroeker Bosloop december

De uitslag en de foto's van de Bosloop van 8 december 2019.
De volgende Bosloop is op zondag 12 januari 2020 (info)

06-12-2019: Opschonen parcours


Vele handen maken licht werk. Vanochtend met Jan, Tjeu, Ton, Will, Jack, Ger, Claudia, Mart, Silf, een bladblazer, een aantal harken en diverse scheppen het parcours voor de Kranenbroeker Bosloop van aanstaande zondag weer in gereedheid gebracht.

26-11-2019:   trainingsschema's Annendaalloop

Drie schema's  als voorbereiding op de Annendaalloop op 19 januari 2020:
5 km    10.5 km en de halve marathon.
NB: De schema’s zijn een leidraad en geen must.

20-11-2019:   Efficiënt hardlopen

Op woensdag 27 november organiseert R.V. Kranenbroek een bijeenkomst waarbij Eric Thissen (Runtrace) informatie geeft over hoe je efficiënt kunt hardlopen (en vooral ook blessurevrij).
De looptechniek, oefeningen en de mogelijkheid om een loopanalyse te laten doen, staan centraal.
Alle leden zijn van harte welkom!

Locatie: de vergaderruimte bij het sportcafé van ‘In de Bandert’.
Aanvang: 20.15 uur, aansluitend aan de woensdagavondtraining.
Duur: 30 minuten.
Voor wie? Alle leden van RVK, specifiek echter de deelnemers van de cursus Come & Run 2019.

07-11-2019:  Come and Run 2019

Woensdagavond de afsluiting van weer een geslaagde Come & Run cursus. Van één minuut hardlopen naar een half uur hardlopen en dat binnen 8 weken. Geweldig!

27-10-2019:  Dresden


Vandaag stonden een aantal Kranenbroekers aan de start in Dresden om de marathon, de halve marathon, 10 km of de 4,2 km te lopen.

4,2 km
Ruud Paulis             0.29.46
10 km
Michel Otten           0.53.54
Cor Meesters           0.58.56
Sandra van Hooff   0.58.56
Gerd Flecken           1.03.57
Halve marathon 21,1 km
Ivan Hendrix.         1.32.57
Charles van Hooff  1.44.07
Daniëlle Willems.  1.54.40
Ger Nieskens.         1.54.30

Jan Meijer.             2.00.10
Marathon 42,2 km
Maurice Eberson  3.18.43
Wim Smeets.         4.12.21
Paul Peters            4.12.24

 

20-09-2019:  Samenloop voor Hoop 6 en 7 juni 2020

Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni 2020 wordt er voor de 5de keer in Roermond de 24 uurs wandelestafette georganiseerd. Deze loop staat symbool voor de onophoudelijke strijd tegen kanker. Tijdens deze 24 uurs wandel estafette loop je samen met leden van jouw team, vereniging (lees RV Kranenbroek) in een estafette vorm een etmaal rondjes op de van sportpark de Wijher in Roermond.
Alle leden en partners, kinderen en kleinkinderen van de RV Kranenbroek Echt kunnen mee doen. Het is geen wedstrijd maar een evenement van saamhorigheid en het vieren van het leven.
Heb je interesse? Reserveer alvast dit weekend.
Samen gaan ook wij SAMEN LOPEN VOOR HOOP, samen voor KWF. (lees ook info)
Natuurlijk vraagt deze activiteit wat voorbereiding en organisatie, wil je  hiermee helpen laat het even weten.

17-09-2019:  ná de training op 18 september

Omdat woensdagavond 18 september de eerste gezamenlijke training is samen met de deelnemers aan Come and Run nodigen we alle leden van harte uit om na afloop van de training (20.15 uur) samen iets te drinken in het Sportcafé. Ter plaatse ontvangen jullie daarvoor een consumptiebon.

16-09-2019:  RVK-dag zondag 15 september

We kijken terug op een zeer geslaagde, zonnige RVK-dag!

13-8-2019:  estafetteloop 25 augustus

Op zondag 25 augustus doet RVK met 2 teams mee aan de estafetteloop van Brüggen naar Beegden. Start om 10.00 uur in Brüggen.
Wil je onze lopers en hun begeleiders onderweg aanmoedigen?

Kijk dan hier voor het routeboek

24-4-2019: Opbrengst van de Goede doelen Bosloop


De opbrengst van de Kranenbroeker Bosloop van april gaat jaarlijks naar een wisselend goed doel. Deze laatste Bosloop van de serie 2018-2019 heeft een bedrag van €452,00 opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede van Stichting Kidzbase.

9-4-'19: Marathon Rotterdam

Afgelopen zondag liepen 9 Kranenboekers de marathon in Rotterdam. 

Paul Steskens: 3.03.27
Ivan Hendrix: 3.26.36
Maurice Cleven: 3.41.39
Charles van Hoof: 4.09.48
Melanie Bonnie: 4.23.03
Wim Smeets: 4.45.11
Jan Meijer: 4.50.43 (25-ste marathon in Rotterdam)
Stefanie Stassen: 5.09.53
Geert-Jan Lebesque: 5.14.40

01-04-'19:  Venloop

Gisteren stonden er 31 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Venloop.
Uitslagen.

 

20-01-'19:  Annendaalloop

Vandaag stonden er 38 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Annendaalloop.
De uitslagen, de foto's.

 

22-8-2018:  50 oefeningen voor hardlopers

Uit de Runner's World 50 oefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere hardloper wordt.