NIEUWS

13-6-2019:  16 juni Vaderdag


Zondag 16 juni is het Vaderdag. Onze activiteitencommissie zorgt dan voor een hapje en een drankje na de training in 't Kranenbroek.

30-5-2019:  trainingsschema van juni

Het trainingsschema van juni is beschikbaar.

29-5-2019: TRAININGEN WEDSTRIJDLOPERS


Kijk HIER voor een bericht van de trainers over de wijziging die zij doorvoeren in de trainingen voor de wedstrijdlopers.

 

24-5-2019: 22 juni natuurloop Gruitrode (België)


Kijk voor meer info HIER

15-5-2019: KiKa Unitas sponsorloop zondag 2 juni


Kijk voor meer info HIER

14-05-2019:  clubblad 't Trimmerke

Deze week hebben onze vrijwilligers er weer voor gezorgd dat het clubblad bij je in de brievenbus is gevallen.
Met daarin o.a.:
* de agenda: reserveer alvast 15 september: RVK-dag
* wedstrijdverslagen
* wedstrijduitslagen
* 't plat stökske

24-4-2019: Opbrengst van de Goede doelen Bosloop


De opbrengst van de Kranenbroeker Bosloop van april gaat jaarlijks naar een wisselend goed doel. Deze laatste Bosloop van de serie 2018-2019 heeft een bedrag van €452,00 opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede van Stichting Kidzbase.

17-4-2019:  Pasen in 't Kranenbroek


Zondag 21 april, eerste paasdag, zorgt de activiteitencommissie voor een paashapje en een drankje na de training in 't Kranenbroek.

14-4-2019:  Kranenbroeker Goede doelen Bosloop 14 april


De uitslag en de foto's van de Kranenbroeker Bosloop van april 2019.

9-4-'19: Marathon Rotterdam

Afgelopen zondag liepen 9 Kranenboekers de marathon in Rotterdam. 

Paul Steskens: 3.03.27
Ivan Hendrix: 3.26.36
Maurice Cleven: 3.41.39
Charles van Hoof: 4.09.48
Melanie Bonnie: 4.23.03
Wim Smeets: 4.45.11
Jan Meijer: 4.50.43 (25-ste marathon in Rotterdam)
Stefanie Stassen: 5.09.53
Geert-Jan Lebesque: 5.14.40

5-4-'19: Goede doelen Bosloop 14 april

Zondag 14 april a.s. vindt de laatste Kranenbroeker Bosloop van het seizoen 2018-2019 plaats. Evenals voorgaande jaren staat deze afsluitende loop bekend als goede doelenloop. Dit jaar is het goede doel de Stichting KidzBase die zich in Midden- en Noord Limburg inzet voor uit huis geplaatste kinderen, kinderen die in hun jonge leven veel hebben meegemaakt en een stabiele thuissituatie hebben gemist.

KidzBase ondersteunt deze kinderen door het verbeteren van hun zelfredzaamheid (onder meer door het aanbieden van zwemlessen) en welzijn (door te voorzien in de dagelijkse behoeften). De stichting geeft geen geld maar levert concrete producten en diensten en werkt samen met zorginstellingen om goed in te kunnen spelen op de behoefte van het kind.

RVK helpt KidzBase hun doel te bereiken door de volledige opbrengst van de Bosloop van april, inclusief de verkoop van wafels, koffie, thee en frisdrank, te schenken aan deze stichting.

Dus kom op zondagmorgen 14 april a.s. in grote getalen, als deelnemer aan de Bosloop of als toeschouwer naar natuurgebied Kranenbroek en draag bij aan het geven van een glimlach op het gezicht van de kinderen die door KidzBase worden geholpen.    Verdere info vind je hier.   

01-04-'19:  Midden-Limburgs Avondloop criterium

 

Vanaf 13 april gaat dit avondloopcriterium weer van start! Kijk voor info in de agenda

01-04-'19:  Venloop

Gisteren stonden er 31 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Venloop.
Uitslagen.

 

10-3-2019:  Kranenbroeker Bosloop 10 maart


De uitslag en de foto's van de Kranenbroeker Bosloop van maart 2019.
LET OP! De volgende Bosloop (14 april), in de serie 2018-2019, staat weer in het teken van een goed doel. De gehele opbrengst van deze loop, inclusief de verkoop van wafels, koffie, thee en frisdrank, gaat dit jaar naar Kidzbase

6-3-2019:  Kranenbroeker Bosloop 10 maart


Aanstaande zondag 10 maart staat de volgende Kranenbroeker Bosloop gepland.
Leden en niet-leden zijn natuurlijk weer van harte welkom.
Om 10 uur verzorgt één van onze trainers, voor degenen die daar gebruik van willen maken, een warming-up. Om 10.15 uur start de 1 kilometerloop voor kinderen tot 12 jaar en om 10.30 uur wordt het startschot gegeven voor 2,5 - 5 - 7,5 en 10 km.
Verder info vind je hier.
Vooraf inschrijven bij de schuilhut in 't Kranenbroek. Na afloop is daar ook de mogelijkheid, tegen een kleine vergoeding, om iets te drinken of te eten.
Alle Kranenbroeker Bosloop-data, van de serie 2018-2019, op een rij  10 mrt. - 14 apr. (de opbrengst van de Bosloop van april gaat weer, zoals elk jaar, naar een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor Kidzbase)

28-02-2018:  haring happen woensdag 6 maart

Aanstaande woensdag 6 maart zorgt de activiteitencommissie voor haringen zodat er na de training in sportcafé de Bandert in een lekkere haring gehapt kan worden. Alle leden zijn van harte welkom!

10-02-'19:  Kranenbroeker Bosloop van februari

De uitslag en foto's en nog meer foto's van de Kranenbroeker Bosloop van 10 februari 2019.

20-01-'19:  Annendaalloop

Vandaag stonden er 38 Kranenbroekers aan de start bij de verschillende afstanden van de Annendaalloop.
De uitslagen, de foto's.

 

31-12-2018:  Sylvester-verrassingsloop


De link naar de foto's van de Sylvester verrassingsloop 2018
Running Roerdalen - RV Kranenbroek.

10-12-'18:  marathonreis Dresden 2019

Geachte leden van RV Kranenbroek, 

Onlangs heeft Wim Smeets,  en een aantal andere RV- Kranenbroek- leden,  de 10 mijl gerend van de Ruhrsee rundlauf. Daar is Wim, Raymond Offermans tegen het lijf gelopen. Ze hebben goede herinneringen opgehaald van het Kranenbroek Berlijn Marathon uitje van najaar 2007, dat Raymond destijds had georganiseerd.  Nu leek het Raymond, Wim (en ook de andere lopers bij de Ruhrsee rundlauf) een leuk idee om in het najaar van 2019 nogmaals zo’n uitstapje te maken. Ze hebben wat steden vergeleken en uiteindelijk is naar voren gekomen dat de (halve)  marathon ( tevens 4.2 km/ 10 km)   in Dresden het meest geschikt is en wel om de navolgende redenen:

 1. Deze wordt in het najaar 2019 ( 27 oktober 2019)  gehouden en wij komen dan niet in het vaarwater van de marathon Rotterdam lopers;
 2. Raymond heeft al een goede voorzet (klik hier)  gegeven, wij hebben  dan voldoende voorbereidingstijd;
 3. Ook voor de lopers is er dan een goede voorbereidingstijd (speciaal voor de lopers van de halve en de  hele marathon);
 4. De marathon Dresden kent de mogelijkheid te kiezen uit een helemarathon, halve marathon, 10 km en 4,2 km  loop; Er is dus voor ieders iets wils. De drempel van de hele marathon (met 10 lange trainingsweken) is minder een obstakel.
 5. De flexibiliteit in afstanden maakt het mogelijk dat (nieuwe) Come and Run- leden, pas gestarte RVK-leden, ook mee kunnen met deze reis.
 6. Dresden is goed te bereizen met bus. Het reizen per bus (meer dan vliegtuig) schept meer mogelijkheden dat leden van RKV zich beter leren kennen, waardoor de sociale binding binnen de club kan worden aangesterkt.
 7. Nu de etappewedstrijd Vaals-Venlo niet meer plaatsvindt, is deze reis een prima collectief evenement om samen te beleven.
 8. Dresden en ook op de terugweg Leipzig is Duitstalig en daardoor toegankelijker voor onze leden. (bijvoorbeeld: anders dan Marathon Praag, Lissabon, etc.)
 9. Dresden (en Leipzig op de terugreis)  zijn zeer mooie steden waar de meeste lopers nog nooit zijn geweest, het ontdekken waard.
 10. Hotel is kort gelegen bij start en finish, waardoor lopers van kortere afstanden zich snel kunnen douchen, waarna de andere lopers kunnen worden aangemoedigd.
 11. Raymond Offermans heeft al voorwerk gedaan, is  zeer ervaren met personeelsuitjes. Nu de reis geheel wordt uitbesteed (Comesta reizen), ligt het plan klaar zonder dat dit tot verdere inspanningen van  leden hoeft te leiden. 
 12. Naast  deelnemers aan de hardloopwedstrijden , kunnen ook leden als toeschouwers mee. Tevens kunnen partners van leden mee.

Klik hier voor verdere  informatie over de te organiseren Dresden Reis, zoals datum, verblijf, kosten , etc. 

Gaarne verneemt Wim van leden, of er interesse is voor deelname aan de reis. Zij kunnen zich dan melden door een email te sturen naar :  wfc.smeets@kpnmail.nl onder vermelding van naam van het lid en tevens of de partner eveneens meegaat. Zij kunnen dan een inventarisatie maken of er interesse is voor deze activiteit. Bij voldoende interesse kunnen zij dan een informatieavond organiseren over de Dresden trip, waar ze dan verdere vragen kunnen beantwoorden.
Met sportieve groet, van Wim Smeets, mede namens Raymond Offermans.

2-11-2018  bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie


Op donderdagavond 1 november verzorgden Eric Thissen, van ‘Runtrace’ en Marcel Schmitz van ‘In2Motion’ een presentatie voor leden van RVK, over bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie. Een leerzame en interessante presentatie.

Het programma:

 1. Presentatie Marcel Schmitz In2 Motion
  • De (on)zin van sportkeuringen & inspanningstesten in het lab
  • High Intensity Interval Training (HI-IT): wat, hoe en waarom.
 2. Presentatie Eric Thissen Runtrace
  • It’s easy just run!
  • Bestaat de ideale hardlooptechniek?
  • Wat wordt er gedaan bij een bewegingsanalyse

Voor meer info: www.in2motion.nl   en   www.runtrace.nl

16-9-2018:  RVK-dag


De foto's van de RVK-dag: Run-Bike-Run en de Reünie. 

22-8-2018:  50 oefeningen voor hardlopers

Uit de Runner's World 50 oefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere hardloper wordt.