Over RVK

Het ontstaan van RV Kranenbroek.                                                             

Onze vereniging is ontstaan als recreatieve hardloopvereniging. In 1985 werd de Recreatiesport Vereniging Kranenbroek officieel opgericht. Daarvóór bestond RVK al een jaar of 10 onder de naam Atletiekvereniging Echt i.o., bijgenaamd 'de trimclub'. In die tijd werden de maandelijkse wedstrijden in 't Kranenbroek ook al georganiseerd. Vandaar dat we in september 2023 begonnen aan de 45-ste serie.

Op dinsdag wordt er door een aantal leden ook nog aan Mountainbike gedaan. Wij hebben ongeveer 165 leden, die een leeftijd hebben tussen de 25 en 80  jaar. Zij betalen op dit moment 37,50 euro contributie per jaar. Ook kennen wij het Trimmerke; dat is ons clubblad dat acht keer per jaar verschijnt.

Wat kun je bij RV Kranenbroek verwachten?

Een prettige en sociale vereniging waar iedereen van harte welkom is. Hoewel wij een recreatieve vereniging zijn, kunnen ook de fanatiekere lopers bij ons terecht. In groepsverband samen naar een wedstrijd toe trainen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit willen wij niet alleen voor bestaande leden, maar ook voor beginnende leden realiseren. Naast de vaste trainingsmomenten kennen wij ook nog een maandelijkse wedstrijd, die door ons wordt georganiseerd in Kranenbroek. Deze vindt plaats in de maanden met een “R” op de 2e zondag van de maand. Naast de sportieve activiteiten kennen wij ook nog de sociale activiteiten. Zo wordt er altijd gezorgd voor een drankje en een hapje na de training met aswoensdag, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en Kerst. Daarnaast kennen wij nog de familiedag en de algemene ledenvergadering, die wordt afgesloten met een Nieuwjaarsborrel.

Hoe regelen wij onze trainingen? 

Voor de hardlopers kennen wij twee vaste trainingsmomenten; namelijk op woensdag om 19.00 uur en op zondag om 9.30 uur. Op zondag trainen wij van 9.30 uur tot 10.45 uur. Wij starten bij onze schuilhut in natuurgebied Kranenbroek. Op woensdag trainen wij eveneens in ’t Kranenbroek van 19.00 uur tot 20.15 uur met uitzondering van de winterperiode. Dan trainen wij vanaf de 3e woensdag in september in Leisurepark In de Bandert. Dankzij de gemeente hebben wij onder andere de mogelijkheid om op een speciaal voor ons aangelegd pad rondes te maken van 1,15 km. Wij maken gebruik van kleedlokaal 2 om onze kleding/spullen op te bergen. Het kleedlokaal wordt om 19.00 uur gesloten, om 20.10 uur gaat het lokaal weer open. Na afloop van de training kunnen wij gebruik maken van het sportcafé.

De vereniging beschikt over een aantal trainers.  Zij zorgen samen voor afwisselende trainingen voor de verschillende groepen. De groepen hebben wij ingedeeld op basis van recreanten en op basis van wedstrijdlopers die voor halve marathons of hele marathons willen trainen.
Uiteraard staat het ook recreanten vrij om wedstrijden te lopen. Op basis van onze trainingen is het mogelijk om na verloop van tijd een wedstrijd van 5, 10 of 15 km te volbrengen.

Wij vinden het belangrijk dat beginners en “herstarters” binnen onze vereniging op een verantwoorde wijze het hardlopen opbouwen.
Jaarlijks starten wij daarom de 3e woensdag van september met de cursus “Come & Run”. De cursus duurt 8 weken. Na afloop zijn de deelnemers in staat om een half uur aaneengesloten hard te lopen.

Op woensdag verzorgen de trainers de kwaliteitstrainingen. Hierbij wordt ruim aandacht gegeven aan de looptechniek. Op zondag geven de trainers gevarieerde trainingen.
Meer informatie over het traininingsprogramma vind je hier.

Naast de formele trainingen zoals hierboven genoemd zijn er ook een aantal informele hardlooptrainingen op dinsdagochtend 10 uur (contactpersoon Els Housmans) en vrijdagochtend 08.00 uur (contactpersoon Leonne Klinkers). Daarnaast is er op zondagochtend en op dinsdagochtend om 9.30 uur een groep mountainbikers actief. (contactpersoon Jack Housmans).

Hoe gaan wij met onze nieuwe leden om?

Nieuwe leden kunnen bij ons een maand gratis komen trainen voordat zij besluiten om lid te worden van onze vereniging. Nadat een aspirant lid zich heeft gemeld via het secretariaat of één van de andere bestuursleden, wordt hij of zij voorgesteld aan een trainer. Deze zal vragen naar je loopervaring en zorgen dat je start in de juiste groep. Je wordt goed begeleid zodat je spelenderwijs je weg gaat vinden bij onze vereniging.

Nemen onze leden deel aan wedstrijden?

De bekendste wedstrijden waar meerdere van onze leden aan deelnemen zijn:

Annendaalloop in Posterholt, Marathon Rotterdam, Venloop in Venlo, Maastrichts mooiste,  de hele en halve marathon van Eindhoven, de halve marathon van Ell en de Parelloop te Brunssum. En natuurlijk onze eigen maandelijkse wedstrijd telkens op de tweede zondag van de maand in de maanden met de "R", die door ons wordt georganiseerd in 't Kranenbroek.

bezoek ons op Facebook